Bitcoin Prijs Analyse: BTC/USD Journey Tot $20.000 Begint als Cup en Handvat Patroonvormen

 28. Juli 2020      
 Bitcoin   

 

Bitcoin prijs ogen $12.000 gevolgd door $14.000 na een pauze voorbij de drie jaar durende downtrend weerstand lijn.
BTC/USD-cup en handvatformatie suggereren dat deze rally niet te stoppen is in de richting van $20.000.

De Bitcoin koersrally is officieel begonnen na acht weken van krappe handel. De stieren bouwen nog steeds voort op de weekendwinsten die de Bitcoin voor het eerst in drie maanden de $10.300 zagen doorbreken. BTC/USD verlengde de actie boven $11.000 zoals voorspeld door Coingape.

Op het moment van schrijven is Bitcoin aan het wankelen met $11.199. Het heeft verschillende belangrijke weerstandsniveaus doorbroken, waaronder $10.500, symmetrische driehoekweerstand en $11.000. De vorming van een beker- en handvatpatroon op de weekly chart laat zien dat Bitcoin op het punt staat om niet meer terug te keren. De overweldigende kaars boven de driehoekweerstand laat duidelijk zien dat de ogen eerst gericht zijn op de congestie van de verkoper bij $12.000, gevolgd door $14.000.

Met andere woorden, Bitcoin System bevindt zich nog steeds in een sterke koopzone omdat de rally waar het schijnbaar op wacht een massale (op de rally van 2017 lijkende) rally is. Dit zal betekenen dat Bitcoin eindelijk de drie jaar durende downtrendweerstand zal doorbreken. Alle ogen zijn gericht op 20.000 dollar nu het jaar 2020 geleidelijk aan ten einde loopt. In het volgende jaar zou Bitcoin volgens een analist op Tradingview het potentieel hebben om nieuwe hoogtepunten te bereiken. FlaviusTodorius67, schrijft de analist:

Het zal leiden tot 20k dit jaar, en tot nieuwe all-time highs volgend jaar. Het doel blijft rond de 100k, mogelijk meer met geluk.

DXY daalt, de inflatie stijgt, het goud pompt ook, macr-economisch sluit alles perfect aan. Dan ook nog met de helft in het spel. Ook neemt het aantal dagelijkse transacties sterk toe.

Maak je veiligheidsgordels vast, want als we meer dan 10,5k gaan, is dit het. Dan is het begonnen.

Ondertussen wijzen alle technische indicatoren naar een verdere rally voor Bitcoin op korte termijn. De RSI in de Weekly timeframe is bijna raken de overbought, terwijl de MACD is met een bullish divergence in aanvulling op het zijn in het positieve gebied.

Bitcoin Intraday Levels
Spotkoers: $11.060
Relatieve verandering: 11.25
Procentuele verandering: 0.01%
Trend: Bullish
Volatiliteit: Hoog